Pregledi v naši optiki

Redni pregledi vida

Oči so naše najpomembnejše čutilo in prav zato je potrebno redno preverjati njihovo delovanje. Redni pregledi vida so ključnega pomena za ohranjanje dobre kondicije vaših oči, zato je priporočljivo, da se izvajajo na dve leti. S skrbnim pregledovanjem oči se lahko pravočasno izognete marsikaterim nevšečnostim, ki so povezane s slabšanjem vida, morebitnim pojavom bolezenskih stanj in drugih motenj vida.
Kontrola vida je zelo pomembna pri določitvi dioptrije in ukrivljenosti roženice. S kontrolo vida se preveri tudi splošno delovanje vašega vida. Za osnovo se vzame elektronska meritev, nato sledi subjektivna refrakcija.

Strokovnjaki na svojem področju

Oči vam lahko pregleda doktor specialist oftalmolog ali pa optometrist. Razlika je bistvena – medtem ko je optometrist usposobljen pretežno in samo za določanje dioptrije, vam oftalmolog naredi celovit in poglobljen pregled oči, na podlagi katerega vam diagnosticira zdravstveno stanje vaših oči, vas napoti na nadaljnje preiskave ali operacije, vam predpiše morebitna potrebna zdravljenja in svetuje na podlagi svojega medicinskega znanja.
V naši optiki nudimo kontrole vida tako za korekcijska očala kot tudi za kontaktne leče, svetujemo pa Vam tudi lahko glede izbire vrste korekcijskih stekel in kontaktnih leč.

Rezervirajte termin pregleda

Rezervirajte si brezplačen termin za kontrolo vida brez čakalnih vrst!